Verfrissende lavendel in je glas!
Maar dit is lekker!
Een heerlijk, verfrissend, bruisend drankje dat je in een handomdraai op tafel zet! Nu is het moment: de lavendel gaat open en heeft de meeste geur. Voor de volwassenen: een beetje gin doet het er goed bij!
Voor zes glazen:
500ml water
200g rietsuiker
10 lavendelbloemetjes, en een paar voor decoratie
12 limoenen
bruiswater
1 Doe de halve liter water, de suiker en de lavendel in een pannetje en verhit het mengsel tot de suiker oplost. Laat 10 minuten zachtjes koken en haal het van het vuur. Laat je drankje volledig afkoelen. Giet alles over in een leuke, mooie kan en koel het in de koelkast.
2 Knijp de limoenen leeg in de glazen, giet een beetje lavendelsiroop in het glas en doe er bruiswater bij. Van alles heb je ongeveer 1/3 van de totale hoeveelheid nodig. Top het af met ijs en een lavendelbloemetje en een schijfje limoen.
Geniet!