Superlekkere en gezonde traktatie (of gewoon zomaar)
Gisteren maakte ik voor het eerst bananencake, maar dan in mini-muffinvorm. Als traktatie voor mijn dochter (de kinderen smulden ervan!), maar ze zijn zo lekker, dat je ze ook prima gewoon zomaar kunt maken. En omdat je er geen suiker en nauwelijks vet aan toevoegt, zijn ze ook nog eens heerlijk verantwoord. Het geheim? Amandelmeel en de zoetheid van de bananen zelf.
Het recept is voor ruim 30 mini-muffins. Je kunt er natuurlijk ook gewone muffins van maken of een hele cake.
Ingrediënten:
3 rijpe bananen, in stukken
150 gram amandelmeel
2 eieren
2 el gesmolten roomboter
1 theelepel bakpoeder
1 a 2 eetlepels honing (niet noodzakelijk, maar de muffins worden er net iets zoeter van)
snuf zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden
Meng amandelmeel, zout en bakpoeder in een kom. Smelt de boter.
Doe de eieren in een kom, samen met de stukken banaan. Met de staafmixer maak je hier een beslag van. Als je de banaan nog terug wil zien, kun je deze ook prakken in plaats van mixen.
Giet de boter bij het beslag en meng het geheel nog even. Voeg dan het amandelmeelmengsel toe en roer goed door.
Verdeel het beslag over (ingevette) muffinvormpjes en bak de mini-muffins ca. 15 a 20 minuten in de oven. Kijk tussendoor even of ze niet te donker worden.
Klaar zijn je lekkere mini-banenmuffins! Ze zijn zo al heerlijk, maar extra lekker is het om er een beetje appelstroop op te smeren. Ook de meeste kinderen zijn daar gek op, dus als je deze muffins meegeeft als traktatie voor kinderdagverblijf of school, dan is dat ook nog een lekkere tip.