Slimmer door chocola
De winkels liggen weer vol paaseitjes, dus wat een fijn bericht is dit: chocola eten maakt niet alleen (iets) dikker of zorgt voor pukkels; het is ook nog gezond! We geven je drie redenen om juist meer chocola te eten in plaats van minder én een verrassend recept voor kip met chocola.
Alle gezondheidsvoordelen komen trouwens van de cacao die in chocolade verwerkt is. Hoe donkerder of puurder de chocola, hoe meer cacao er in zit en hoe gezonder het dus is.
- Chocola bevat het stofje flavonoïde. Dit stofje is een antioxidant die van nature in cacao, maar ook in veel groenten, fruit, thee en wijn zit. Aan deze antioxidant worden verschillende gezondheidsclaims toegewezen: het bevordert het denkvermogen (je wordt dus slimmer van het eten van chocola) en het stofje verlaagt het risico op hart-en vaatziekten.
- Het vet dat voornamelijk voorkomt in pure chocola bestaat uit cacaoboter. De vetten in deze cacaoboter bestaan grotendeels uit onverzadigde vetzuren. En laten die nou een positief effect op je lichaam.
- Bij een langdurige Nederlandse studie onder mannen bleek dat de mannen die regelmatig cacao consumeerden een aanzienlijk lagere bloeddruk hadden dan de mannen die geen cacao namen. De exacte oorzaak hiervan is nog niet bekend, maar dat chocola een positief effect op de bloeddruk heeft, is wel aannemelijk.
Wist je dat je chocolade ook in het hoofdgerecht kunt verwerken? Ik had een Spaanse huisgenoot die dit regelmatig deed. Een beetje vreemd, maar wel lekker, zullen we maar zeggen. En, zo hebben we nu ‘geleerd’: ook nog eens hartstikke goed voor je! Hierbij het recept voor kip met chocolade van Allerhande.
Bron