Om je vingers bij op te eten: gezonde (!) chocoladecake
Chocolade: mij kun je met weinig zo blij maken als met een goed stuk pure chocola. Liefst in combinatie met fruit. Yum yum! In deze chocoladecake combineer je cacaopoeder met amandelmeel en walnoten. Als zoetstof gebruik je bananen. Lekker en gezond als alternatief voor suiker. Een gezonde chocoladecake dus waar je best nog een plakje van mag nemen.
Ingrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 2,5 banaan
- 4 eieren
- Optioneel: 4 a 5 eetlepels sojamelk, kokosmelk, amandelmelk
- 50 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 3 eetlepels kokosolie om in te vetten (of alternatief)
- Stukjes cacao en walnoot als decoratie. Hoeveelheid naar smaak
- Nodig: oven, blender, cakevorm
>> Ook lekker: bananencake of -muffins
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Meng de eieren en de melk (optioneel) in de blender. Snij de bananen in stukken en blend deze even rustig mee.
- Voeg amandelmeel, havermout, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe. Laat nog even draaien in de blender tot je een glad beslag hebt.
- Voeg een deel van de stukjes cacao en walnoot toe en meng deze door het beslag.
- Vet de cakevorm in met kokosolie of een alternatief, zoals bakspray. Giet het beslag in de vorm en decoreer met de rest van de stukjes cacao en walnoot.
- Bak de cake 40 tot 45 minuten en controleer of deze gaar is (bijvoorbeeld met een satéprikker). Laat ‘m eventueel wat langer in de oven staan.
- Laat de cake helemaal afkoelen of eet ‘m lauwwarm.
- Genieten maar!
Ook lekker met wat honing, Nutella of banaan.