Lekker warm: ovenschotel met spinazie, gehakt en feta
Ideaal: terwijl dit gerecht gaart in de warme oven, heb jij tijd voor andere dingen. Lekkere geuren vullen je keuken. Een ovenschotel is ideaal als je weinig tijd in de keuken wil besteden en toch een lekkere, zelfgemaakte maaltijd op tafel wil zetten. Deze met spinazie, feta en gehakt is een aanrader voor een koude, donkere zondag en is in ongeveer 1 uur klaar.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 zakje Ovenschotel Bloemkool-room (Maggi) – zelf gebruik ik eigenlijk nooit dit soort zakjes, maar voeg ik zelf lekkere kruiden naar smaak toe. Aan jou de keuze :-)
- 600 gram spinazie
- 1 ei
- 1 ui, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 700 gram aardappelschijfjes, gesneden en 5 minuten gekookt
- 350 gram gehakt
- 150 ml kookroom
- 100 gram fetablokjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht op 180 graden)
- Bak de spinazie in porties in een wok of hapjespan tot deze geslonken is. Druk in een zeef zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Doe de spinazie in een bak en roer hier de knoflook en de fetablokjes doorheen.
- Rul het gehakt en bak de ui even mee.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe hier bovenop het gehakt. Schep de spinazie over de gehaktlaag. Verdeel hier vervolgens de tweede helft van de aardappelschijfjes overheen.
- Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer het goed door. Gebruik je eigen kruiden? Vervang de mix dan door je kruiden. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ten slotte ¾ van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel. Laat de ovenschotel ca. 45 minuten in de oven goudbruin worden.