Lekker stapelen
Als je vroeger uit school kwam en je kreeg pannenkoeken als lunch, dan was dat één groot feest. Nu nog steeds wekken pannenkoeken een feestelijk gevoel bij me op. Toen ik zojuist op Pinterest een plaatje tegenkwam van een pannenkoekentaart, was ik dan ook direct verkocht. Zo’n taart ziet er niet alleen geweldig uit, het moet ook wel lekker smaken. Wel hopen dat je hem tijdens het snijden mooi rechtop kunt laten staan.
Maak allereerst mooie dunne crèpes, bijvoorbeeld volgens dit recept. Laat ze eerst goed afkoelen voordat je begint met stapelen. Door middel van een lekkere vulling plak je de crèpes aan elkaar. Je kunt denken aan jam, botercrème of bijvoorbeeld chocoladepasta. Hou de laagjes wel dun, anders glijden de crèpes misschien van elkaar af. Tenslotte, als je een mooie taart hebt gemaakt van opgestapelde crèpes, kies je voor een garnering. Je kunt de taart natuurlijk ook naturel houden, maar wat poedersuiker, slagroom, vers fruit of chocoladesaus lijken mij ook heerlijk. Gebruik voor het aansnijden een groot scherp mes en snij vanuit het midden tot de bodem.
Binnenkort een etentje, kinderfeestje of gewoon een gezellige middagbrunch in het verschiet? Ik zeg: lekker stapelen!
Fotocredits: Pinterest