Lekker recept voor pepernoten
Oh, wat gaan we ze weer missen na deze week: pepernoten! Of moeten we zeggen: kruidnoten? Laten we eerlijk zijn: iedereen weet wel dit ‘officieel’ kruidnoten zijn, maar we zeggen toch eigenlijk allemaal ‘pepernoten’ tegen deze heerlijke Sinterklaastraktatie. Als jij ze kruidnoten wilt noemen, is dat natuurlijk ook prima!
Hoe je het beestje ook noemt, we krijgen er eigenlijk geen genoeg van. En met dit lekkere recept maak je ze nu ook gewoon zelf. Ruik je ze al?
Ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram koude harde boter
- 6 eetlepels melk
- 4 theelepels speculaaskruiden
- snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op ca. 175 graden (hetelucht)
- Meng bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout
- Snijd de koude boter in blokjes en voeg samen met de melk die aan het mengsel
- Kneed het deeg snel met je handen of met de keukenmachine
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en leg deze op de bakplaat
- Bak de pepernoten ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Smullen maar!