Inspiratie voor een frisse lentesalade
Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op: het is lente! Voor wie nog niet op 1 januari was begonnen met meer sporten en gezonder eten heb ik het perfecte gerecht om nog voor de zomer in vorm te komen. Gezond, verrassend lekker en super makkelijk om te maken: bloemkool-bulgursalade met groene harissa!
Voor 4 personen:
Doe 100 gram grove bulgur in een kom. Breng water aan de kook en schenk dit bij de bulgur tot deze net onder staat. Laat 30 minuten wellen en giet af.
Maak de harissa: maal hiervoor 3 jalapeño pepers met een teentje knoflook, 1/2 theelepel zout, 3 eetlepels gehakte verse koriander, 1/2 eetlepel gedroogde munt en 1/2 eetlepel gemalen komijnzaad, samen met 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot puree.
Verwarm de ovengrill voor. Strooi 50 gram pijnboompitten op een bakplaat en rooster ze lichtbruin. Rasp 1/2 bloemkool fijn en schep door de bulgur. Hak 1 bosje platte peterselie fijn. Rasp de schil – zonder wit – van 1 citroen en pers de citroen uit. Schep de peterselie en de citroenrasp en -sap door de bulgur, samen met 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met een paar druppels oranjebloesemwater en peper en zout. Bestrooi de salade met de pijnboompitten, 100 gram verbrokkelde fetakaas en 3 eetlepels granaatappelpitten. Geef de harissa er apart bij.
Eet smakelijk!