Indrukwekkend taartje, eenvoudig recept
Komen de schoonouders op visite? Moet jij het toetje verzorgen tijdens een gepland diner? Of wil jij je collega’s verrassen met iets lekkers deze week? Maak dan dit doodeenvoudige maar indrukwekkend ogende (en super lekkere) zomerse taartje met banketbakkersroom en fruit!
Het recept van dit taartje komt van Culy en werd oorspronkelijk gepubliceerd in het nieuwe kookboek Vier seizoenen koken met Gartine, een schattig restaurantje in het centrum van Amsterdam.
Ingrediënten
Voor de taartbodem
- 200 gram bastognekoeken
- 75 gram gesmolten roomboter
- zonnebloemolie om de springvorm in te vetten
Voor de banketbakkersroom
- 500 ml volle melk
- 1 vanillepeul, merg uitgeschraapt
- 6 eierdooiers
- 150 gram suiker
- 40 gram maizena
En verder:
- 450 gram vers zomerfruit naar keuze
- een springvorm van 22 cm
Zorg eerst dat je al deze ingrediënten in huis hebt, en ga dan naar Culy voor de rest van het recept. Enjoy!