Guerilla Food: zoek, vind en eet
Je loopt door stad, park, land of door de duinen te struinen. En overal zie je vruchten, zaden, diertjes en planten. Zijn ze eetbaar? Kun je er iets lekkers van maken? Wanneer zijn ze rijp of eetbaar en hoe kun je ze het beste bewaren? Wat kan je er van maken, drankjes, salades of misschien wel een soep?
In het boek Guerilla Food vind je alle informatie die je nodig hebt. Van zoektips tot recepten. En een plukkalender. Want als je weet waarnaar je zoekt in die tijd van het jaar, vind je meer. Wist je bijvoorbeeld dat wilde mosselen van juli tot en met maart te vinden van het noorden tot het zuiden? En de vlierbes alleen maar een heel korte tijd eind augustus? En dat je ook van koolzaad – die gele bloemen die echt overal staan – heerlijke recepten kan maken?
Een heerlijk boek voor iedereen die ervan houdt om de natuur in te gaan en zelf overheerlijke gerechten en siropen wil maken van alle overvloed die de natuur ons geeft.
Guerilla Food
Remco van der Leij
€14,99
Uitgeverij Kosmos
Wil jij dit boek winnen? Laat jouw lekkerste recept met ‘wilde’ ingrediënten achter op onze Facebookpagina en wie weet krijg jij het boek toegezonden!