Frisse salade met feta, watermeloen en munt
Wat is Nederland toch een land van extremen als het over het weer gaat! Onweer, stortbuien, te koud, te nat, te warm, maar voor zolang als het duurt: vandaag is het een stralende dag. Lekker van genieten dus, tot in de late uurtjes. Maar wat eet je op een dag als vandaag? Bij ons staat deze frisse salade op het menu. Eet ‘m lekker koud, met goed brood erbij, misschien wat tapenade of boter en een koel glas witte wijn.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Kleine watermeloen of een halve grote
- Rode ui, in dunne reepjes
- Handje zwarte olijven, ook in reepjes/plakjes
- 1 plak feta (of witte kaas)
- Handvol verse muntblaadjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap of rode wijnazijn
- peper
Bereiding:
- Snij de ingrediënten. De rode ui in reepjes; de olijven in reepjes/plakjes en de watermeloen in blokjes; snij of scheur de munt klein.
- Laat de rode ui eventueel een kwartiertje marineren in rode wijnazijn of citroensap. Het allerscherpste gaat er zo vanaf. Vind ik zelf lekkerder, maar dat is een kwestie van smaak.
- Verdeel de meloen over een schaal en verdeel de ui en olijven erover. Verkruimel de feta er overheen. Je kunt deze natuurlijk ook in blokjes snijden als je dat liever hebt.
- Sprenkel het citroensap of de azijn eroverheen en een scheut olijfolie. Strooi de fijngesneden munt erover en breng op smaak met wat peper.
Deze salade is ijskoud het allerlekkerste. Lekker met goed brood (ciabatta, Turks brood, stokbrood), tapenade of boter en natuurlijk een koel glas witte wijn. Je kunt deze salade als lunch-, hoofd- of bijgerecht eten, al naar gelang je eetlust :-). Eet smakelijk!