CRADAM
Afgelopen week at ik bij café-restaurant Amsterdam (CRADAM), één van mijn favoriete eetgelegenheden van Amsterdam. Het restaurant ligt op het Watertorenplein en bevindt zich in het oude Machinepompgebouw. Bij de inrichting van het restaurant is zoveel mogelijk intact gelaten, één van dieselmotoren staat nog steeds midden in het restaurant. Maar je bezoekt CRADAM niet alleen voor de toffe locatie. De kaart is namelijk ook om van te watertanden.
Het leuke van de kaart in dit restaurant is dat er echt voor iedereen wat lekkers op staat. Of je nu een grote vis-fan bent (de oesters en king crab zijn fantastisch!), zin hebt in steak met frietjes, liever gaat voor een ravioli met spinazie en ricotta of zin hebt in de merquez worstjes van Brandt & Levie: letterlijk alles van de kaart is lekker. En heb je na het eten nog plek over voor een toetje? Dan is het helemaal feest; ik ken geen restaurant met zo’n uitgebreide toetjes kaart. Sticky toffee cake, meringue met aardbeien, tiramisu, creme brûlée, profiteroles of gewoon een kindersuprise-ei.
Dankzij de veelzijdigheid van de kaart is CRADAM een perfect restaurant voor etentjes met groepen, een eerste date (niets zo erg als eigenlijks niks lusten in dat ene fancy restaurant) of een diner met het gezin.