Chocolalala
Tijdens mijn strijd tegen suiker ontwikkelde ik een onstilbare choco-craving; niet goed voor mij, niet goed voor mān omgeving. Gelukkig bestaat er een fantastisch recept voor een suiker loze choco-amandel-kokos cake! Lekker en gezond omdat er veel magnesium en antioxidanten in chocolade zitten. De cake is ook nog zuivel- en glutenvrij. Oohlalalaa…
Ā Zelf getest en erg mooi gelukt. De smaak is zeer puur en na een klein stukje voel je je ook meteen verzadigd. Healthy and Yummieā¦ afstoffen dat cakeblik!
Ingrediƫnten:
150 gram amandelmeel
60 gram geraspte kokos
100 gram Vivani 92% chocolade (gezoet met kokosbloesemsuiker)
100 ml kokosmelk
50 ml maple syrup
2 biologische eieren
halve theelepel zout
theelepel bakpoeder
60 gram amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 170Ā°C en vet een bakblik van +/- 20 cm in.
Doe de kokosmelk met de in stukjes gebroken chocolade in een steelpannetje en verwarm op laag vuur al roerende tot de chocolade volledig gesmolten zijn. Laat even afkoelen. Voeg vervolgens de twee eieren bij het chocolademengsel en roer goed door.
- Doe het amandelmeel, de kokos, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Voeg het chocolademengsel en de maple syrup toe en mix (of roer) tot een mooi glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bestrooi met wat geraspte kokos en het amandelschaafsel. Bak gedurende 25-30 minuten gaar.
bron: www.blijzondersuiker.nl