Bloemen op je bord
De magnolia staat binnenkort weer in bloei. Behalve dat het een prachtig gezicht is, heeft zij een eetbare bloem. Een kleurrijk gezicht en een smakelijke toevoeging. Je kan er pickles van van maken voor in de sla. Of siroop om heerlijk te drinken met blokjes ijs uit een mooi glas om het af te maken. Je kan de bloemen verzamelen in april en mei. Heerlijk smullen van bloemen op je bord!
Twee recepten die je makkelijk zelf kunt maken: pickles en siroop.
Recept 1 – Pickles – 1 pot
3 keer een vol vergiet magnolia bloembladeren
½ pot rijstazijn
4 theelepels (himalaya)zout
2 x kopje suiker
Bereid de pickles als volgt: Was en droog de magnoliabladeren. Gebruik alleen de mooie blaadjes. Doe vervolgens de bloemen in de pot en verstrooi het zout in vier keerover de bloemen en druk steeds goed aan. Kook de rijstazijn met de suiker en giet het gekookte mengsel in de pot. Zet de pot op zijn kop. Gebruik de bladeren als garnering voor bijvoorbeeld salades.
Recept 2 – Magnoliasiroop
200 gram bloemblaadjes
3 dl water
200 gram suiker.
Kook de bloemen kort (een paar minuten is meestal genoeg) in het mengsel van water en suiker. Filter dan het mengsel en doe de siroop in een fles. Deze kan je van te voren steriliseren met sodawater, zodat je siroop langer goed blijft.