Bijna zonde om op te eten
Op één van mijn favoriete culinaire weblogs kwam ik afgelopen week een recept voor ijsblokjes met eetbare bloemen tegen. De bloemen, zo lees ik, zijn afkomstig van de webshop BloomBites. Ze verkopen er viooltjes, rozen, anjers, afrikaantjes en begonia’s in allerlei kleuren. Niet voor in een vaasje, maar voor op het bord.
De bloemen kunnen zowel in zoete als in hartige gerechten verwerkt worden. Op de site zelf staan al enkele gerechten, zoals rundercarpaccio met kleurrijke bloemen, komkommer gazpacho of meloen met bloemen sandwiches. Maar je kunt de bloemen ook los in een kan met limonade doen of in een cocktailglas. Je koopt de bloemen in plastic bakjes, die je na het openen zo’n 5 tot 6 dagen in de koelkast kunt bewaren. Babyshower, verjaardagsfeestje of cocktailparty op de planning? Hiermee scoor je gegarandeerd punten.
Fotocredits: BloomBites en The Chalkboard