3 manieren om je eten op te fleuren
Lekker, een rozenblaadje in je sla of een fleurig ijsblokje in je drankje. Drie manieren waarop je jouw cocktail, salade of dessert nog leuker maakt:
1. Gekristalliseerde rozenblaadjes – neem wat rozenblaadjes, het eiwit van een ei en kristalsuiker. Haal de onderkant van het rozenblaadje (die kan wat bitter smaken), doop de rest in het eiwit en vervolgens in de suiker. Leg het ingedoopte blaadje op een rekje en laat het een nachtje drogen. Je kunt ze zo opeten, of door de salade of over ijs strooien. Lekker! De droge gekristalliseerde blaadjes kan je twee weken bewaren in een luchtdichte pot.
2. Fleurige ijsblokjes – vul een ijsblokjesbakje voor de helft met water, en leg de bloemblaadjes erin. Vries de ijsblokjes in. Als de ijsblokjes echt goed bevroren zijn, vul je ze aan tot aan de top en vries je alles opnieuw in! Zo voorkom je dat de bloemblaadjes gaan drijven en niet in het midden van het ijsblokje komen.
3. Steeds vaker zien we bernagie in Nederland, een plant met blauwe bloemetjes, die oorspronkelijk uit de Mediterrane gebieden komt. De blaadjes hiervan zijn heerlijk in de sla. Ze smaken een beetje naar komkommer! Wil jij een echte komkommersalade maken met bernagie? Neem dan een komkommer, een beetje dille, een scheutje olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, een handje met bernagiebloemen en mix deze door elkaar! Heerlijk.
Lees ook:
Bloemen op je bord – wat je allemaal kan doen met magnoliablaadjes.